Aan het woord is: Mark Beijer – ICT Consultant Sr. Engineering & Technologies bij Bilfinger Tebodin Netherlands B.V.

We zijn al vele jaren een tevreden gebruiker van Provisior als “Single point of Entry”. In eerste instantie was Provisior binnen Bilfinger Tebodin beschikbaar voor een geselecteerde groep medewerkers, maar nadat Provisior door middel van een Look-and-Feel update (release Gunnbjørn) was verbeterd, zijn we de User Provisioning Portal (UPP) breder gaan gebruiken en wordt sindsdien naar volle tevredenheid ingezet binnen onze Nederlandse organisatie.

Bij de introductie van de release Hohberghorn zijn er nu ook “Active Forms” (formulieren op basis van Powershell en Forms) beschikbaar gemaakt die ervoor zorgen dat je de diensten binnen Provisior veel flexibeler kunt inrichten. Hierbij kun je door middel van built-in API’s met behulp van Powershell of zelfs rechtstreeks binnen Provisior (CMDB) relaties leggen met Active Directory, SQL, etc. Op deze wijze kun je dus vrij eenvoudig huidige informatie uit andere bronnen halen en deze tonen ten tijde van de uitvoer van deze formulieren/verzoeken, zodat deze informatie niet meer handmatig hoeft te worden ingevuld.

Door de komst van Active Forms zijn we Provisior nog breder gaan inzetten en dus niet meer alleen voor User Provisioning, maar voor alle aanvragen die je kunt bedenken binnen het IT-landschap. Hierbij moet je denken aan alle voorkomende hard- en software en permissie aanvragen.

Kortom, Provisor is een waardevolle aanvulling waar we dankbaar gebruik van maken. Het zou een goede ontwikkeling zijn als Provisior zich richt op het maken van nog meer API (koppelingen) naar bronnen buiten Provisior, zodat de mogelijkheden eindeloos worden. Dit laatste is mogelijk sinds de introductie van release Illimani!

[icegram campaigns=”594″]