FAQ’s

Wat doet Identity Governance & Automation voor uw organisatie?

Heeft u een vraag over Identity Governance & Automation? Hier vindt u de antwoorden op de meest gestelde vragen! Mocht u het antwoord op uw vraag niet kunnen vinden, neem gerust contact met ons op. Wij helpen u graag.

Blank

De voordelen van Identity Governance & Automation

De vijf belangrijkste voordelen van Identity Governance & Automation (IGA) zijn:

  • Conformiteit met de wetgeving en IT-security standaarden: met Identity Governance & Automation kunnen bedrijven automatisch werknemersaccounts, toegangsrechten en verandering die hierin plaatsvinden monitoren en rapporteren. Hierdoor hebben bedrijven op elk moment inzicht in wie toegang heeft tot welke gegevens, applicaties en systemen waarmee ze zichzelf verzekeren van conformiteit met wet- en regelgeving en IT-security standaarden.
  • Efficiëntie: goede Identity Governance & Automation maakt het mogelijk werknemers op een snelle manier toegang te geven tot de benodigde middelen om productief te werken. Hiermee zorgt IGA ervoor dat werknemers sneller productief zijn en op een efficiënte manier kunnen werken.
  • Kostenbesparing: met Identity Governance & Automation worden repeterende, arbeidsintensieve processen geautomatiseerd. Hiermee kan de tijd die IT-personeel aan administratieve taken besteedt aanzienlijk worden verkort wat de kosten verlaagt.
  • Gemak: dankzij Identity Governance & Automation hoeven werknemers niet langer meerdere wachtwoorden te onthouden. Met Single Sign-on (SOO) kunnen werknemers eenmalig inloggegevens invoeren om toegang te krijgen tot de aan hen toegewezen applicaties, informatie en systemen. Hiermee maken SSO en IGA het werk van werknemers prettiger en effectiever.
  • Automatisering: met Identity Governance & Automation worden administratieve taken grotendeels geautomatiseerd. Door toegangsrechten te koppelen aan rollen kunnen deze automatisch worden toegekend. Standaardaanvragen kunnen worden geautomatiseerd wat zorgt voor een lagere werkdruk voor de IT-servicedesk en een snellere doorlooptijd. Ook de doorlooptijd en het aantal benodigde handelingen voor het autoriseren van aanvragen kan sterk worden teruggebracht.

Hoe implementeer je Identity Governance & Automation succesvol?

Er zijn een aantal dingen waarop gelet dient te worden voor een succesvolle implementatie van Identity Governance & Automation:

  • Verkrijg inzicht: het is van belang inzicht te hebben in de identiteiten en rollen binnen uw organisatie en tot welke informatie medewerkers toegang behoren te hebben.
  • Zorg voor een strategie: er moet besloten te worden wie binnen de organisatie het beheer krijgt over identiteiten en toegangsrechten. Deze mensen dienen voldoende inzicht te hebben om te bepalen of werknemers wel of geen toegang krijgen tot informatie.
  • Stimuleer besluitvormers: het is van belang om diegenen die zorgen voor identiteitsbeheer te overtuigen van de waarde van IGA om alle processen soepel en efficiënt te laten verlopen.
  • Zorg voor een flexibel systeem: er vindt constant verandering plaats binnen bedrijven omdat werknemers in of uit dienst treden of verhuizen waardoor hun toegangsrechten dienen te worden gewijzigd. Het is van belang een systeem te hebben dat flexibel genoeg is om mee te gaan met deze contante verandering van identiteit en toegangsrechten binnen de organisatie.
  • Wees geduldig: IGA levert met name waarde op wanneer het geïmplementeerd is over de grote verscheidenheid aan systemen van bedrijven. Maar dit dient zorgvuldig te gebeuren en kost dus tijd en vereist geduld.

Wat is de relatie tussen Identity Governance & Automation en security?

Met Identity Governance & Automation hebben bedrijven op elk moment inzicht in en controle over wie toegang heeft tot welke gegevens, applicaties en systemen. Dit maakt het mogelijk om ervoor te zorgen dat alleen de juiste mensen toegang krijgen tot de juiste informatie, onder de juiste voorwaarden. Dit vergroot de digitale weerbaarheid van organisatie en helpt ervoor te zorgen dat data niet in de verkeerde handen terecht komt.

Zorgt Identity Governance & Automation daadwerkelijk voor een besparing?

Met Identity Governance & Automation worden repeterende, arbeidsintensieve processen geautomatiseerd. Hiermee wordt de tijd die IT-personeel aan administratieve taken besteedt aanzienlijk verkort. Ook helpt IGA bij applicatie rationalisatie en het reduceren van kosten door onnodig of niet-standaard software- en cloud gebruik terug te dringen.

Heeft Identity Governance & Automation alleen voordelen voor grote organisaties?

Hoe meer medewerkers, hoe groter de voordelen die IGA – in absolute getallen – kan bieden voor de organisatie. Echter is het niet zo dat de voordelen van IGA daarom alleen zijn voorbehouden aan grote bedrijven. Ook voor kleinere bedrijven levert IGA tijdwinst op, en dus kostenbesparing, met betrekking tot het aanmaken van werknemer accounts, het verlenen van toegangsrechten en het regelen van de instroom, doorstroom en uitstroom van medewerkers.

Vrijblijvend een live-demo van ons IGA platform ontvangen?

Vraag een vrijblijvende demo aan

Wilt u direct aan de slag of eerst zelf ervaren hoe Identity Governance & Automation met Provisior werkt? Plan vrijblijvend een demonstratie of afspraak in. Wij komen graag bij u op bezoek om te laten zien wat ons platform voor uw organisatie kan betekenen. Vraag hier uw demo aan.