Veel van onze klanten komen met ons in gesprek of zijn bezig met de introductie van Role Based Access Control. Onder andere door de introductie van de nieuwe GDPR-wetgeving enkele jaren geleden is hier meer aandacht voor gekomen, omdat organisaties zich er nu meer van bewust zijn dat ze grip moeten krijgen op hun rechtenstructuur. Wat kan Provisior hierin voor u betekenen?

Wat is Role Based Access Control?

De term RBAC staat voor Role Based Access Control. RBAC is een methode om het autorisatiebeheer binnen een organisatie in te richten. Volgens deze methode worden rechten niet toegekend op individuele basis maar krijgt een medewerker een rol toegewezen op basis van zijn positie, de afdeling waar hij voor werkt of de locatie waar hij werkzaam is. Aan elke rol zitten vaste rechten toegekend.

De voordelen van Role Based Access Control voor uw bedrijf?

Door het werken met RBAC worden de toegewezen rechten binnen een organisatie gestandaardiseerd. Hierdoor voorkomt u bij het aanmaken van een nieuw account dat er rechten worden toegewezen waar de nieuwe medewerker geen toegang tot behoort te hebben. Daarnaast is het ook duidelijk wie toegang heeft tot welke informatie en kan er ook gericht rechten worden ingetrokken of toegewezen op basis van rol i.p.v. individu.

Waarom kiest u voor Provisior?

Provisior kan u helpen met het automatiseren van uw onboardingsproces. Wij kunnen met onze software gemakkelijk de huidige rechtenstructuur inzichtelijk maken en u helpen met het definiëren van de nieuwe rollen voor uw organisatie. Daarna kunnen we een workflow inrichten waarmee elke manager of HR-medewerker binnen enkele minuten een medewerkersaccount kan aanmaken, wijzigen of blokkeren op basis van RBAC. Lees meer over Role Based Access Control (RBAC) binnen de IAM-software van Provisior.

Provisior onderscheidt zich hierbij door:

  • De flexibele en veelzijdige workflow-mogelijkheden voor autorisatie en afhandelingen van verzoeken;
  • De snelle implementatietijd;
  • De uitgebreide IGA mogelijkheden (IT Governance Auditing) voor rapportages en inzag in welke gebruikers er toegang hebben tot welke informatie of licenties.

Succesvolle implementaties

Inmiddels hebben tal van organisaties RBAC ingevoerd en zo weer grip gekregen op hun rechtenstructuur. Waarmee bijvoorbeeld a.s.r. niet alleen voldoet aan alle veiligheidseisen die gesteld worden maar tevens hun helpdesk een flinke besparing heeft gerealiseerd door de automatisering van tal van veel voorkomende processen.

Maak kennis met Provisior en vraag de demo aan

Wilt u weten wat we voor u organisatie kunnen betekenen? We komen graag bij u langs om meer te vertellen over de mogelijkheden van Provisior en de introductie van RBAC. Vraag nu vrijblijvend een demo van Provisior aan.

Jeroen Stet

Jeroen Stet

Sales manager