Dat Human Resource Management en IT sterk met elkaar verbonden zijn is wellicht niet altijd even duidelijk. Toch zien wij dagelijks de link én de kansen die er liggen om processen rond HR en personeelsadministratie te automatiseren. Zo biedt IT ondersteuning aan de mensen die voor de mensen zorgen.

Technologie maakt het in toenemende mate mogelijk om bedrijfsprocessen te digitaliseren, waardoor organisaties steeds sneller en efficiënter kunnen werken aan het behalen van hun doelstellingen. Een effect hiervan is echter dat IT-omgevingen complexer en moeilijker te beheren worden. Onder andere wordt het steeds uitdagender om te bepalen welke IT middelen werknemers nodig hebben om hun taken uit te voeren en hoe ze toegang tot deze middelen kunnen krijgen. Dit maakt personeelsadministratie potentieel tot een complexe en tijdrovende bezigheid. Zeker nu organisaties steeds vaker met tijdelijk, nieuw personeel te maken hebben en functies door reorganisaties snel kunnen veranderen. Hierdoor kunnen er soms dagen, of zelfs weken, overheen gaan tot er een nieuw of aangepast werknemersaccount is aangemaakt en alle IT- en toegangsrechten zijn toegewezen, wat niet alleen slecht is voor de productiviteit maar ook voor het moraal. Gelukkig is er een oplossing en lenen deze HR-processen zich uitstekend voor automatisering.

Provisior maakt het mogelijk om op een eenvoudige, snelle en veilige manier rollen voor IT-users in te richten en rechten toe te kennen of in te trekken. Met het automatiseren van repeterende handelingen, zoals bijvoorbeeld het aanmaken van een werknemersprofiel, kan toegang tot applicaties, diensten en mailboxen direct worden toegewezen. Ook kunnen zaken als het aanvragen van een laptop, telefoon of toegangspas efficiënt worden afgehandeld.

Lidia, administratief medewerkster bij DSE Automatisering, wordt veel werk uit handen genomen met het gebruik van Provisior. “Ik maak een nieuwe medewerker aan in Provisior en kan in vijf minuten een e-mail account, wachtwoord en toegang tot harde schijven regelen.” Op deze manier kunnen nieuwe werknemers direct bijdragen aan het succes van hun nieuwe werkgever. De tijd die HR-medewerkers hiermee besparen kan worden besteed aan dat wat écht belangrijk is: het ondersteunen van Human Resources. Met Provisior snijdt het mes aan twee kanten.

Lidia Reuzenaar

Lidia Reuzenaar

Financieel administratief medewerkster