Het voldoen aan de steeds strenger wordende wet- en regelgeving omtrent informatiebeveiliging en privacy vormt misschien wel de belangrijkste reden voor organisaties om gebruik te maken van Identity Governance & Administration (IGA). Maar conformiteit met de wetgeving is niet het enige voordeel van het overzichtelijk beheren van identiteiten en het efficiënt verlenen van toegangsrechten. Met IGA kunnen namelijk ook aanzienlijke kostenbesparingen worden gerealiseerd.

IGA is een uitstekende manier om de kosten binnen uw organisatie te verlagen zonder in te leveren op efficiency en productiviteit. Sterker nog, met IGA kunnen verschillende repeterende, arbeidsintensieve processen geautomatiseerd worden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het aanmaken van werknemersprofielen, wachtwoordbeheer, user provisioning en het verlenen, aanpassen, intrekken en controleren van toegangsrechten. Identity Governance & Administration kan de tijd die IT- en HR-personeel aan administratieve taken besteedt aanzienlijk verkorten. Naast dat dit de druk op de IT-servicedesk vermindert, kan dit ook zorgen voor een aanzienlijke vermindering van de administratieve kosten. Op deze manier kan budget – en tijd – worden vrijgemaakt voor bijvoorbeeld digitale transformatie en innovatie.

Maar dit is niet de enige manier waarop IGA voor een kostenbesparing kan zorgen. Het kan ook een belangrijke bijdrage leveren als we kijken naar Software & IT Asset Management (SAM en ITAM) doelstellingen. Identity Governance & Administration helpt namelijk bij het reduceren en standaardiseren van het applicatielandschap en bij het normaliseren van gebruikte software- en cloudtoepassingen, zodat u af kunt met minder softwarelicenties en -abonnementen. Hiermee levert IGA een bijdrage op het gebied van SAM en ITAM waarmee het onder andere zorgt voor een verlaging van de kosten voor het bezit en gebruik van IT en software.

Dat Identity Governance & Administration verschillende voordelen biedt op het gebied van efficiëntie, conformiteit met wet- en regelgeving en automatisering is binnen de meeste organisaties wel al bekend. Maar daarnaast kan IGA dus ook op meerdere manieren een kostenbesparing betekenen voor organisaties, zowel als het gaat over repeterende, arbeidsintensieve taken als over SAM en ITAM doelstellingen. En doordat gebruikers sneller over de juiste IT-middelen kunnen beschikken stijgen ook de productiviteit en gebruikerstevredenheid. Met het Provisior platform voor Identity Governance & Administration (IGA) helpen wij u de kosten binnen uw organisatie te verlagen én waarde toe te voegen aan uw bedrijfsproces.

 

Rick de Laat

Rick de Laat

Marketing medewerker