Je kunt niet binnen de IT werken zonder een voorliefde voor techniek. Tot frustratie van mijn vrouw betekent dit ook dat ik graag investeer in nieuwe technologie thuis omdat ik daar al snel de voordelen van in zie. Soms blijk ik dat goed aan te voelen maar soms wordt daar nog wel eens een evaluatie over gehouden, zoals de VR-bril met flightstick die ik nodig had om mijn carrière als jachtvlieger nieuw leven in te blazen. Ook bij Provisior volgen we alle technologische ontwikkelingen op de voet en bepalen we samen met de Provisior User Group wat de nieuwste toevoegingen aan het platform gaan worden.

Provisior: voor én door klanten

Een deel van de kracht van Provisior zit hem namelijk in de flexibiliteit van het platform en de invloed die onze klanten via de Provisior User Group hebben op nieuwe ontwikkelingen. Organisaties willen Provisior zo breed mogelijk inzetten ter ondersteuning van hun IT-diensten en bedrijfsprocessen en bij de ontwikkeling van de nieuwe Multi Tenant uitvoering van ons platform was dit één van de uitgangspunten.

De beweging naar de Cloud

Traditioneel gezien werd de Single Tenant variant van Provisior ingezet in lokale of hybride netwerkomgevingen. Maar we merkten al snel tijdens gesprekken over de Multi Tenant release dat er bij de klanten ook een sterke behoefte is om te kunnen koppelen met Azure AD. Waar klanten in het verleden alleen gebruik maakten van Azure en Microsoft 365-diensten in combinatie met een lokale AD (Hybride omgeving) , zien we nu de beweging dat organisaties overstappen naar – of plannen hebben voor – een volledige cloud-omgeving gebaseerd op Azure AD en Microsoft 365.

Nog bredere ondersteuning

Daarom is tijdens de ontwikkeling van de Multi Tenant versie van Provisior ook de ondersteuning voor Azure AD in het platform verder doorontwikkeld om zo een volledige en toekomstvaste oplossing te kunnen bieden. Dit is waardevol voor alle organisaties die een migratie naar Azure AD op de roadmap hebben staan of er al mee werken. Extra interessant is het daarnaast voor MSP’s die op deze manier hun klanten nog breder kunnen ondersteunen.

CloudReady

Met onze volgende release bieden we volledige Azure AD-ondersteuning en kunnen onze klanten vanuit één dashboard met Provisior zowel lokale, Hybride als volledige Azure AD-omgevingen ondersteunen. Dit betekent dat IT users en klanten straks ook voor Azure AD over alle functionaliteiten van Provisior kunnen beschikken. Dat betreft onder andere het aanmaken, uitschakelen en verwijderen van user accounts, het uitvoeren van password resets en het aanvragen en goedkeuren van toegangsrechten. Natuurlijk doet Provisior dat op basis van een autorisatie workflow en worden alle stappen vastgelegd, bijvoorbeeld in een ticketsysteem of HR applicatie. Provisior is immers een Identity Governance & Administration platform bedoeld om IT users op een efficiënte, veilige wijze toegang tot IT middelen te geven, waarbij de organisatie het overzicht behoudt en ‘in control’ is. Daarnaast is Provisior CloudReady en kan het platform volledig binnen Azure geïnstalleerd worden.

Bent u aan het nadenken over de (verdere) mogelijkheden van Azure AD en wilt u weten wat Provisior hierin voor u kan betekenen? Neem dan gerust contact met me op om hier verder over te praten.

Jeroen Stet

Jeroen Stet

Sales manager