De IGA generatiekloof

 

10.000 jaar geleden kon je kiezen uit twee banen: je werd jager óf verzamelaar. Niet veel later kon je ook nog boer worden. Of smid. Een paar revoluties en een kleine ijstijd verder omvat de baankeuze inmiddels functietitels als ‘Apple Genius’ en ‘Space Travel Agent’ (geen grap: Craig Curran | LinkedIn). Aan de vooravond van zijn vierde (r)evolutie – volgend op de agrarische, de industriële en de digitale – heeft de mensheid het meeste fysieke werk al uitbesteed aan machines.

De volgende stap? Digitaal werk uitbesteden natuurlijk, maar da’s logisch in deze extreem concurrerende wereldeconomie waar de loonkosten stijgen en tijd steeds schaarser wordt. En met het immense post-COVID tekort aan gekwalificeerd IT-personeel waar Nederland op afstevent is het einde van die ontwikkeling voorlopig nog niet in zicht. Tel daarbij op dat de digitalisatietrein ongeremd verder dendert en het managen van digitale identiteiten steeds tijdsintensiever wordt, dan ontstaat al snel de noodzaak tot een nieuw paradigma: IGA – Identity Governance & Automation

 

Zelfde afkorting.

Beter verhaal.

 

In deze sessie van Provisior – de oer-Hollandse makers van het Provisior platform voor IGA (de A staat dus voor Automation) – blikken twee generaties (millennials Aziz Gültekin en Lisan van Kooten versus Johan West van de ‘patatgeneratie’) met oude en nieuwe ogen terug en vooruit op het vakgebied van IAM.

Registreer je hier voor het evenement.